Μάθετε εύκολα και γρήγορα πως να εγκαταστήσετε σωστά τις ρυθμίσεις του Μιcrosoft Outlook XP/2002/2003. Οι οδηγίες είναι όμοιες είτε είστε σε Outlook XP, 2002 ή 2003.

 

Μάθετε εύκολα και γρήγορα πως να εγκαταστήσετε σωστά τις ρυθμίσεις του Μιcrosoft Outlook XP/2002/2003. Οι οδηγίες είναι όμοιες είτε είστε σε Outlook XP, 2002 ή 2003.

1. Στην αρχική οθόνη του Outlook πηγαίνουμε μέσω του βασικού μενού επιλογών Αρχείο -> Επεξεργασία -> Προβολή -> Μετάβαση -> Εργαλεία και κάνουμε κλικ στα "Εργαλεία"και στο παράθυρο που ανοίγεται από κάτω με τις υποεπιλογές του μενού επιλέγουμε το "Λογαριασμοί Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου" όπως φαίνεται στην ακόλουθη εικόνα

Microsoft Outlook

 

2. Στο νέο παράθυρο που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το "Προσθήκη νέου λογαριασμού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου" και πατάμε το κουμπί (κάτω δεξιά) "Επόμενο".

MS Outlook - Εικόνα 2

3. Στην νέα οθόνη που θα εμφανιστεί επιλέγουμε το πρωτόκολλο επικοινωνίας με τον mail server μας. Ο εξυπηρετητής ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της εταιρίας μας υποστηρίζει τα πρωτόκολλα POP3 και IMAP. Τις βασικές διαφορές τους θα τις βρείτε στην σελίδα με τις Συχνές Ερωτήσεις. Η συντριπτική πλειοψηφία των χρηστών προτιμά το pop3 οπότε έτσι και εμείς θα συνεχίσουμε το παράδειγμά μας.

MS Outlook - Εικόνα 3

4. Επιλέγοντας το POP3 και πατώντας το κουμπί "Επόμενο" πηγαίνουμε στην επόμενη οθόνη του προγράμματος όπου καλούμαστε να συμπληρώσουμε τα στοιχεία πρόσβασης και να κάνουμε τις σχετικές ρυθμίσεις στον λογαριασμό μας. Συμπληρώνουμε:

Στοιχεία Χρήστη
Το όνομά σας
: εδώ γράφουμε το όνομα που θέλουμε να εμφανίζεται ως αποστολέας στην οθόνη του παραλήπτη των email μας.
Διεύθυνση Ηλεκτρονικού Ταχυδρομείου: εδώ γράφουμε την διεύθυνση email που έχουμε για παράδειγμα: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Στοιχεία Διακομιστή
Διακομιστής εισερχόμενης αλληλογραφίας (POP3)
: Η διεύθυνση του mailserver για την εισερχόμενη αλληλογραφία. Είναι της μορφής mail.domain.gr οπου το domain.gr είναι το όνομα που φιλοξενείτε σε εμάς. Για παράδειγμα: mail.conexus.gr
Διακομιστής εξερχόμενης αλληλογραφίας (SMTP)
: Η διεύθυνση του mailserver για την εξερχόμενη αλληλογραφία. Είναι της μορφής mail.domain.gr οπου το domain.gr είναι το όνομα που φιλοξενείτε σε εμάς. Για παράδειγμα: mail.conexus.gr

Στοιχεία Σύνδεσης
Όνομα χρήστη: γράφουμε εδώ ολόκληρη την διεύθυνση email δηλαδή στο παράδειγμά μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..">Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..
Κωδικός πρόσβασης: τον κωδικό πρόσβασης που έχουμε ορίσει κατά την δημιουργία του λογαριασμού email μέσω του cPanel.

Έλεγχος ρυθμίσεων: προαιρετικά αν θέλουμε πατάμε το κουμπί αυτό ώστε το Outlook να στείλει ενα δοκιμαστικό email στον εαυτό μας για να δούμε οτι οι ρυθμίσεις που κάναμε και ειδικά εαν είναι σωστά το όνομα χρήστη και ο κωδικός πρόσβασης.

Περισσότερες ρυθμίσεις: πρέπει οπωσδήποτε να πατήσουμε το κουμπί αυτό και να μεταβούμε σε μια νέα οθόνη του προγράμματος. Περισσότερα στο επόμενο βήμα.

MS Outlook - Εικόνα 4

5. Πατώντας το κουμπί "Περισσότερες ρυθμίσεις" στην νέα οθόνη που μας εμφανίζεται μεταβαίνουμε στην καρτέλα "Διακομιστής Εξερχομένων" και επιλέγουμε το "Ο διακομιστής εξερχομένων (SMTP) απαιτεί έλεγχο ταυτότητας" και ελέγχουμε να είναι επιλεγμένη επίσης η αμέσως απο κάτω επιλογή "Χρήση των ρυμίσεων του διακομιστή εισερχόμενης αλληλογραφίας". Αυτό το βήμα γίνεται γιατί ο mail server χρειάζεται με κάθε email που στέλνουμε μέσω αυτού να του πιστοποιήσουμε οτι είμαστε εμείς οι νόμιμοι χρήστες ώστε να αποφευχθεί η αποστολή email με αποστολέα την δική σας διεύθυνση χωρίς την εξουσιοδότησή σας (spam).

MS Outlook - Εικόνα 5

6. Πατάμε "ΟΚ" στο κουμπί κάτω δεξιά και κλείνει η οθόνη αυτή και επανερχόμαστε στην προηγούμενη στην οποία πατάμε το κουμπί "Επόμενο" κάτω δεξιά. Μας εμφανίζεται η τελική οθόνη του Outlook, πατάμε το κουμί "Τέλος" και είμαστε έτοιμοι για να δουλέψουμε με τον νέο λογαριασμό μας.

MS Outlook - Εικόνα 6

Φιλοξενία Ιστοσελίδων - Web Hosting

Linux servers υψηλών επιδόσεων/ταχυτήτων με υποστήριξη PHP5, mySQL5. Πλήρη online διαχείριση του λογαριασμού μέσω cPanel, εργαλεία ανάλυσης επισκεψιμότητας, πολλά δωρεάν προεγκατεστημένα scripts

Ανάπτυξη στατικών και δυναμικών δικτυακών τόπων

Ανάπτυξη web portal, Ηλεκτρονικό καταστήματα (e-shop), Κοινότητες συζητήσεων (forum), Εταιρικά δίκτυα (intranet), Δυναμικά site για επαγγελματίες όπως μεσιτικά γραφεία, ταξιδιωτικά γραφεία, ξενοδοχεία, εφημερίδες, καταστήματα, μέσα μαζικής ενημέρωσης. Περισσότερα

Οι προσφορές μας